Quinoa fiarta in lapte cu zmeura

Quinoa fiarta in lapte cu zmeura

Zau ca de cand cu vremea asta frumoasa, parca am sta numai afara, nu ne mai arde de gatit. Asa ca incercam pe cat posibil sa pregatim repede ceva, sa mancam in graba si sa o zbughim afara la soare.

Asa si in dimineata asta. Am facut micul dejun rapid, l-am mancat si mai rapid( pentru ca a fost foarte bun) si am plecat la copii in parc.

O budinca de quinoa ca aceasta este mereu binevenita, mai ales ca are proteine, dar si fructe dulci-acrisoare cum este zmeura. Voi puteti folosi ce fructe va plac, eu am ales zmeura pentru ca Matei este fan zmeurica.

Ingrediente:
1 lingura quinoa
200 ml lapte
o mana zmeura
un varf de cutit vanilie

Quinoa se spala foarte bine in mai multe ape, apoi se lasa la hidratat cel putin 2 ore. Asta pentru a inlatura stratul de saponine care ii dau acel gust amar.
Eu am lasat-o la hidratat peste noapte, apoi a doua zi am spalat-o din nou foarte, foarte bine.
Dupa aceasta operatiune, puneti-o la fiert impreuna cu laptele si vanilia. Aveti grija sa stati langa ea si sa invartiti in continuu ca sa nu se prinda. Va fi gata in aproximativ 20 de minute. Daca este cazul, mai adaugati cate putin lapte.

Dupa ce este fiarta, puneti-o intr-un bol si pregatiti sosul de zmeura.

Spalati zmeura bine, apoi puneti-o la fiert cu putina apa si lasati-o pana cand capata consistenta unei dulceti.
Cand este gata, adaugati-o peste quinoa fiarta.
Eventual mai puteti presara fulgi de migdale, nuca macinata , fistic sau seminte macinate. Eu am preferat sa o las simpla, doar cu zmeura. A avut succes maxim.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *