Pulpe de pui cu paste in sos cremos de smantana

Pulpe de pui cu paste in sos cremos de smantana

Ce minunatie am pregatit la pranz… Nici mie nu imi vine sa cred ce bune au iesit aceste pulpe de pui cu paste in sos cremos de smantana.
Satioase si pline de arome, exact pe gustul gurmandului local😀

Ingrediente:
2 pulpe superioare de pui
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 catel de usturoi
100 grame smantana cu minimum 20% grasime
1 cescuta cu paste mici pentru copii
ulei de masline
marar dupa gust

Pulpele de pui se spala si se indeparteaza pielea.

Legumele se curata de coaja, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.

Se pun apoi la inabusit 5 minute in ulei de masline amestecat cu apa, dupa care se adauga pulpele, se acopera cu apa si se lasa la fiert la foc mic in jur de 40 de minute.

Se pune si smantana pe care am scos-o din frigider chiar de la inceput ca sa nu fie asa de rece si sa se branzeasca.

Se lasa cu capacul pe oala alte 20 de minute, dupa care se adauga se pastele.
Daca este cazul, se mai poate completa cu putina apa calda.

Lasati sa fiarba pana cand sosul devine cremos, iar pastele sunt foarte moi. Daca aveti prea mult lichid, atunci se vor fierbe fara capac.

La final se condimenteaza cu marar proaspat.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *