Pulpa de pui in sos cremos cu dovlecel si morcov

Pulpa de pui in sos cremos cu dovlecel si morcov

Ingrediente:
1 pulpa de pui mai mare, dezosata
1 dovlecel potrivit
1 morcov
1 ceapa verde
1 fir de usturoi verde sau 1 catel de usturoi
2 linguri cu varf cu smantana 25% grasime
ulei de masline
marar si patrunjel proaspat tocat

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se inabusa 5 minute in ulei de masline amestecat cu apa.

Pulpa de pui se taie bucati potrivite si se pune la fiert impreuna cu ceapa si usturoiul. Ar fi bine sa se indeparteze pielea, astfel incat mancarea sa nu fie prea grasa.
Se ia spuma cu o paleta de cate ori este necesar.

Morcovul si dovlecelul se vor da pe razatoarea mare si se vor adauga in mancare cand carnea este bine facuta.
Mai completati cu putina apa calda daca este cazul si lasati sa dea cateva clocote.

Puneti smantana, amestecati sa se incorporeze bine si lasati la foc mic pana cand capata consistenta unui sos legat. In momentul in care adaugati smantana, aveti grija sa nu fie foarte mult lichid in oala, sa fie cam de 2 degete peste mancare.

La final condimentati cu marar si patrunjel dupa gust.

Sa va fie de bine si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar