Pulpa de pui cu ardei copt si smantana

Pulpa de pui cu ardei copt si smantana

Acest fel de mancare este atat de simplu de facut de nici nu va dati seama. Si pe cat este de simplu, pe atat este de gustos.
Aceasta tocanita eu o pregatesc destul de des si pentru noi nu doar pentru Matei si ne place foarte mult.
Acum, ca sa v-o spun pe-aia dreapta, eu am avut ardei copti in congelator, nu a trebuit sa ii pregatesc si pe astia. Dar cum voi, mamicilor, va pregatiti temeinic si faceti tot felul de provizii si conserve, sigur aveti macar o punga de ardei copti prin congelator. Daca nu, ghinion… trebuie sa ii coaceti pentru ca mancarica asta e MUSAI sa i-o pregatiti lui bebe. O sa ii placa mult, ascultati-ma ce va spun.

Ingrediente:
1 pulpa de pui
1 ceapa
1 ardei kapia
1 morcov mic
1 catel mic de usturoi (optional)
2 linguri smantana (sau iaurt daca bebe este inca prea mic)
1 lingura ulei de masline
marar pentru aroma

Pentru inceput, daca nu aveti ardei copt, va trebui sa il coaceti. Incingeti cuptorul la 200 de grade si il bagati acolo pe domnul ardei. Haideti ca nu e asa mare filozofie si deranj sa coaceti un ardeias. Sa nu uitati sa puneti hartie de copt in tava! Nu de alta, dar va trebui sa o spalati si pe asta. Si dureaza mai mult sa spalati tava decat sa coaceti un amarat de ardei.
Pana aici am terminat, ardeiul este copt. Aleluia!!!

Ceapa, morcovul si usturoiul se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.
Ardeiul copt se toaca si marunt.

Pulpa de pui eu am dezosat-o si i-am inlaturat si pielea. Este putin cam grasa pentru bebe din punctul meu de vedere, dar acum fiecare mamica face cum considera. Dupa aceea, am tocat-o bucati mici

Toate legumele, mai putin ardeiul, se soteaza in jur de 5 minute in ulei de masline amestecat cu apa, dupa care se pune si carnea la fiert. Va fi gata in aproximativ 50 de minute. Este bine sa o lasam sa fiarba mai mult, cel putin eu asa fac. Ma asigur sa este fiarta suficient.

Adaugam si ardeiul tocat, dupa care punem smantana si se mai lasa la fiert pana cand in cratita se formeaza un sos gros.

Daca veti folosi iaurt, atunci este posibil ca acesta sa se branzeasca in momentul in care il puneti in cratita. Ar fi bine sa fie la temperatura camerei, iar mancarea sa nu fie direct de pe foc, ci lasata vreo 10 minute inainte sa se raceasca putin.

Se condimenteaza cu marar tocat si se aduce gurmandul la locul faptei.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *