Pulpa de porc impanata cu garnitura de fasole verde

Pulpa de porc impanata cu garnitura de fasole verde

Pulpa de porc impanata cu garnitura de fasole verde este un preparat ce se preteaza foarte bine la pranz.
Eu personal evit sa ii dau lui Matei carne seara pentru ca se digera greu si poate crea discomfort.
Seara mergem mai pe light, cum s-ar spune, iar dimineata si la pranz avem mancaruri consistente.
Asa si cu aceasta pulpa de porc impanata cu garnitura de fasole verde am servit-o la masa de pranz si tare mult ne-a mai placut, mai ales fasolea. Nici nu ma asteptam sa ii placa asa de mult. A fost pentru prima oara cand a mancat pastai, poate a contat si faptul ca au fost o noutate.
Sa va spun si reteta, se poate sa aiba trecete si in fata gurmanzilor vostri.
Cantitatile sunt pentru toata familia, nu doar pentru bebe.

Ingrediente:
500 gr pulpa de porc
2-3 catei de usturoi
200 gr pulpa de rosii sau bulion de casa
o mana masline Kalamata
cimbru, rozmarin
300 gr fasole verde
un cubulet de unt
ulei de masline
ierburi de Provence

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Fasonati carnea de porc indepartand pielitele si grasimea.

Curatati usturoiul, taiati-l bastonase potrivite si impanati pulpa de porc.

Ungeti apoi carnea cu putin ulei de masline, condimentati-o cu cimbru si rozmarin si asezati-o in tava.

Peste carne adaugati pulpa de rosii, 200-250 ml apa, maslinele Kalamata desarate in prealabil si bagati la cuptor in jur de 90 de minute.

Din cand in cand mai scoateti carnea si stropiti-o cu sosul format in tava.
Daca este cazul, mai adaugati si apa cate putina pe parcurs.

Separat, fierbeti fasolea verde la abur sau in apa, depinde cum va este mai comod. Eu am pregatit-o la abur, in felul acesta isi pastreaza mai bine nutrientii.
Dupa ce este fiarta, topiti untul intr-o craticioara si adaugati fasolea, amestecand energic cateva secunde. Nu trebuie calita in unt, lasati-o doar cat sa fie aromata cu unt.
Condimentati si pastaile cu ierburi de Provence.

Sa aveti pofta buna, bebei gurmanzi si crestere usoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *