Pulpa de iepure la cuptor

Pulpa de iepure la cuptor

Ma tot batea gandul de ceva vreme sa ii dau si carnita de iepurila lui Matei. Zis si facut. Am cumparat iepurilul, i-am oprit cea mai mare si mai frumoasa pulpa si i-am pregatit-o la cuptor. Nimic sofisticat, doar cu cateva ingrediente, dar a iesit foarte buna si ma bucur ca i-a placut.
Am asezonat-o cu un piure de cartof dulce, pentru ca si acela este in topul preferintelor noastre. Dar voi o puteti servi cu ce va place si va cade bine la stomacel.

Ingrediente:
1 pulpa de iepure
1 ceapa verde
2-3 rosii cherry
2 lingurite cu ulei de masline
ierburi de Provence

Am setat cuptorul la 180 de grade.

Pulpa am spalat-o bine in apa rece, am uscat-o cu un sevetel, apoi am pus-o intr-un vas termorezistent si am stropit-o cu ulei.

Ceapa si rosiile le-am spalat si le-am tocat rondele, apoi le-am pus in vas peste pulpa de iepure.

Am presarat ierburi de Provence, am acoperit cu apa si am bagat la cuptor in jur de 40-45 de minute, avand grija sa stropesc din cand in cand carnea cu sosul format ca sa nu se usuce prea tare.
A iesit suculenta si frageda, numai buna de servit pe cel mai cei dintre gurmanzi.

Sa aveti pofta buna, minunatilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *