Pulpa de iepure cu smantana si garnitura de morcovi mov

Pulpa de iepure cu smantana si garnitura de morcovi mov

Iepurila, iepurila, te voi pregati intr-un fel de zile mari. Iti fac un sos de smantana, iti “atasez” o garnitura faina de morcovi mov (nu de alta, dar sigur esti deja satul de morcovi obisnuiti), te parfumez cu marar si… vei fi cel mai bun iepure cu smantana si garnitura de morcovi mov.😀

Ingrediente:
2 pulpe mari de iepure
1 ceapa verde
1/4 ardei kapia
250 ml smantana cu 25% grasime
2-3 morcovi mov
1 cubulet de unt
ulei de masline
marar dupa gust

Carnea se spala cu apa rece, apoi se sterge cu un prosop de hartie.

Ceapa si ardeiul se spala, se taie feliute subtiri, apoi se pun la inabusit in ulei de masline amestecat cu apa. Lasati-le la foc mic in jur de 2-3 minute, dupa care adaugati in oala pulpele de iepure, acoperiti cu apa si lasati la fiert cu capacul pus pentru 30-40 de minute.
Aveti grija sa nu scada lichidul in totalitate.

Intre timp, scoateti si smantana din frigider. Ar fi bine sa fie oarecum la temperatura camerei.

Dupa 40 de minute de fiert pulpele de iepure, puneti peste acestea si smantana si omogenizati bine. Va capata o consistenta lichida, exact ca laptele, dar nu va speriati. Nu trebuie sa adaugati niciun strop de faina sau amidon. Lasati la fiert, de data aceasta fara capac, pana cand se ingroasa. Poate va dura in jur de 30 de minute, depinde acum cata apa ati mai avut in oala in momentul in care ati adaugat smantana. De preferat este sa nu fie foarte multa, iar carnea sa fie aproape gata, astfel incat, in momentul in care smantana capata consistenta unui sos gros, si carnea sa fie frageda.

La final presarati marar proaspat sau de la congelator si puneti capacul ca sa stea la cald pana cand pregatiti garnitura.

Morcovii mov se spala, se curata de coaja, apoi se taie felii potrivit de groase. Se vor fierbe la abur sau in apa, cum va este mai comod.

Dupa fierbere, puneti intr-o craticioara cubul de unt si topiti-l. Adaugati morcovii si amestecati, astfel incat sa fie aromatizati cu unt pe toate partile. Ii puteti condimenta si pe acestia cu marar daca doriti.

Despre asta a fost vorba, dragi gurmanzi.
Sa aveti pofta buna si ne mai auzim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *