Prajitura rasturnata cu prune si stafide

Prajitura rasturnata cu prune si stafide

A venit toamna si trebuie sa recunosc, nu imi place. Dar au aparut prunele acelea mari, frumoase, brumarii din care se pot face o sumedenie de lucruri bune si foarte bune.
Asa ca am pregatit o delicioasa prajitura rasturnata cu prune si stafide numai buna de servit dimineata la micul dejun sau chiar seara inainte de culcare. O feliuta nu strica niciodata… Vedeti voi cand va vine pofta, important este sa o pregatiti. Nu de alta, dar asa este de buna, incat o sa va para rau daca nu o faceti acum in plin sezon al prunelor.

Ingrediente:
6-7 prune
1 mana stafide
2 oua
150 ml lapte
5 linguri faina
2 linguri ulei de cocos
1 lingura cu miere ( optional)
1 praf de scortisoara

Preincalziti cuptorul la 170 de grade si ungeti cu unt de cocos un vas yena.

Spalati prunele, taiati-le felii apoi presarati un praf de scortisoara peste ele.

Puneti prunele in vasul yena care va fi bagat la cuptor, presarati si stafidele, dupa care pregatiti aluatul.

Bateti spuma albusurile, adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati pana cand ouale isi dubleaza volumul, in jur de 5-6 minute.

Turnati laptele in fir subtire continuand sa mixati, uleiul de cocos, mierea, dupa care incorporati faina lingura cu lingura. Omogenizati bine dupa fiecare lingura de faina adaugata.

Turnati amestecul peste prune si stafide si bagati la cuptor in jur de 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Delicioasa aceasta prajitura, trebuie sa recunosc si sa ma laud😀

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *