Prajitura cu mere si fulgi de migdale

Prajitura cu mere si fulgi de migdale

Nu sunt eu mare specialista in prajituri (chiar deloc as putea spune) si nici nu vreau sa ma laud, dar prajitura asta cu mere a primit aplauze infocate din partea publicului gurmand.

Nici nu va mai dau alte detalii, va las sa o incercati si sa ma aplaudati pentru reteta 😀

Ingrediente:
4 oua
4 linguri cu varf de faina
2 lingurite cu ulei de cocos topit si racit
1 lingurita praf de copt
2 mere
1 mana fulgi de migdale
1 praf de vanilie

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti spuma tare albusurile si adaugati galbenusurile unul cate unul.

Incorporati pe rand cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt, apoi uleiul de cocos si vanilia. Se poate folosi si ulei de floarea soarelui.
In aceasta etapa ar fi bine sa invartiti cu o paleta cu miscari de jos in sus, avand grija sa nu scoateti prea mult aer.

La final puneti si merele rase pe razatoarea mare si fulgii de migdale.

Turnati compozitia in tava si bagati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Eu am folosit o forma de chec din silicon.
Daca nu aveti forma de silicon, atunci va trebui sa ungeti in prealabil tava cu putin ulei si sa o tapetati cu faina. In felul acesta nu se va prinde prajitura.
Forna de silicon, in schimb, nu necesita aceasta operatiune. De aceea am si folosit-o.

Dupa ce scoateti din cuptor, lasati prajitura in tava vreo 10 minute sa se racoreasca, apoi o puteti scoate pe un gratar ca sa se raceasca bine.

Sa prajituriti cu spor, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *