Prajitura cu iaurt

Prajitura cu iaurt

Ingrediente:
1 pachet cu foi de placinta
1 kg iaurt grecesc
4 oua
2-3 linguri cu zahar brun sau miere
miezul unei pastai de vanilie
1 mana stafide

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Bateti ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugati iaurtul, vanilia si stafidele. Puteti ajusta cantitatea de zahar in functie de cat de dulce va place.

Intr-o tava de dimensiunea foilor de placinta, puneti prima data un polonic din compozitia de iaurt si intindeti pe toata suprafata.

Luati 2 foi de placinta si le puneti in tava. Apoi turnati 2-3 polonice din compozitia de iaurt, iar foi de placinta, iar iaurt si tot asa pana terminati foile si iaurtul. Ultimul strat vor fi foile, dar aveti grija sa fie putin unse cu iaurt ca sa nu se arda.

Bagati la cuptor in jur de 40-45 de minute sau pana cand prajitura este bine rumenita.

Lasati sa se raceasca si apoi o taiati.
Simplu si gustos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *