Prajitura cu branza, prune si caise

Prajitura cu branza, prune si caise

Aceasta prajitura este una dintre preferatele noastre. O fac de fiecare data cand am prea multa branza de vaci pentru ca se face foarte repede, este buna si poate fi facuta cu diverse fructe.
Eu de data aceasta am pregatit-o cu prune si caise, dar voi puteti pune ce fructe aveti prin frigider.
Este senzationala, doar atat va pot spune. Incercati-o si nu veti regreta.

Ingrediente:
250 gr branza de vaci
2 oua
200 gr smantana cu 25% grasime
6 linguri rase cu gris
1 lingura cu varf fistic macinat
un praf de vanilie
1 pruna
1 caisa
unt pentru uns forma

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Intr-un bol incapator amestecati branza de vaci, ouale batute ca pentru omleta, smantana si grisul.

Lasati deoparte in jur de 10 minute, timp in care grisul se va hidrata. Daca vi se pare prea lichida compozitia, se mai poate adauga o lingura cu gris. Depinde acum si de branza, cat este de bine scursa. Totusi este bine sa nu exagerati cu grisul, tarta are si ou, deci se va inchega la copt fara probleme.
La fel, daca vi se pare prea vartoasa compozitia, mai puneti o lingura cu smantana.

Dupa 10 minute, adaugati fisticul si praful de vanilie.

Spalati fructele si taiati-le cubulete.

Ungeti cu putin unt un vas termorezistent, puneti aluatul in forma, presarati cubuletele de fructe si bagati la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana este usor rumena la suprafata.

Este foarte buna atat calda cat si rece.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *