Placintele din cartofi cu broccoli si branza de vaci

Placintele din cartofi cu broccoli si branza de vaci

Minunate este cuvantul care descrie cel mai bine aceste placintele din cartofi cu broccoli si branza de vaci.
Se fac relativ repede, nu aveti nevoie de multe ingrediente si se preteaza foarte bine pentru pranz daca adaugati o garnitura langa. Dar la fel de bine merg si la micul dejun alaturi de un iaurt cremos.

Ingrediente:
300 gr cartofi
200 gr broccoli( aproximativ jumatate de broccoli mai marisor)
200 gr branza de vaci
1 ceapa verde
1 ou
2 linguri ulei de masline
3 linguri cu pesmet
marar dupa gust

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se pun la fiert in apa.

Broccoli se spala, se desface in buchetele mici, apoi se fierbe la abur.

Din cartofi si broccoli se face cu mixerul vertical un piure fin, apoi se lasa deoparte sa se raceasca bine.

La acest piure adaugati branza de vaci, ceapa verde taiata fin, oul, 1 lingura cu ulei de masline, pesmetul si mararul. Amestecati bine compozitia sa fie omogena, apoi lasati-o putin deoparte, in jur de 10 minute cat sa se hidrateze pesmetul.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si tapetati o tava cu hartie de copt.

Cu mainile usor umede incepeti si formati chiftelute de marime medie si asezati-le in tava lasand putin loc intre ele. La cuptor branza se va topi putin, iar chiftelutele se vor lati. Aplatizati-le oricum cu o lingura in momentul in care le asezati in tava.

Ungeti placintelele cu uleiul ramas si bagati-le la cuptor 30 de minute sau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Sunt bune atat calde, cat si reci. Copiii le vor indragi pe loc.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *