Placintele cu dovleac si lapte de migdale

Placintele cu dovleac si lapte de migdale

Nu imi place toamna, stiti povestea… Dar imi place ca pietele sunt pline de fructe si legume numai bune de gatit cu ele.
Si a aparut inclusiv dovleacul placintar despre care nu stiam mare lucru pana sa ma mut la Cluj. De fapt, nu stiam nimic, nici nu credeam ca se manancašŸ™ˆ

Si nu mica mi-a fost mirarea cand am descoperit ca oamenii il consuma si mai este si gustos si sanatos pe deasupra.
Asa ca am profitat de prezenta lui si am pregatit niste placintele cu dovleac si lapte de migdale de toata bunatatea.
Va rog sa le pregatiti, mai ales daca micutii sunt amatori de dovleac. Va vor fi recunoscatori, zau asa!

Ingrediente:
500 grame dovleac placintar
1 ou
100 ml lapte de migdale
1 mana fulgi de migdale
4 linguri cu gris
scortisoata dupa gust

Dovleacul se curata de coaja si se fierbe 15 minute la abur, apoi se paseaza cu furculita sau cu blenderul vertical. Eu am folosit blenderul, piureul iese mai fin in felul acesta.

Bateti bine oul si amestecati-l cu laptele de migdale, apoi puneti amestecul peste piureul de dovleac. Amestecati bine sa se omogenizeze totul.

Adaugati fulgii de migdale, scortisoara si grisul in ploaia, dupa care lasati compozitia 10 minute sa se odihneasca. In felul acesta grisul se va hidrata suficient incat aluatul sa devina cremos.

Intre timp, preincalziti cuptorul la 190 de grade si tapetati cu hartie de copt tava aragazului.

Puneti cu o lingura din compozitia pregatita, lasand suficient spatiu intre placintele, astfel incat sa nu se uneasca intre ele la copt.

Bagati la cuptor in jur de 20 de minute sau pana cand capata o crusta maronie la suprafata.

Sunt minunate atat calde, cat si reci si se pastreaza foarte bine la frigider 2 zile.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *