Placinte la tigaie cu branza si cozi de ceapa verde

Placinte la tigaie cu branza si cozi de ceapa verde

Ingrediente:
500 grame faina
300 ml apa
10 grame drojdie proaspata
2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
250 grame amestec de branza de vaci si telemea putin sarata
codite de ceapa verde tocate fin

Din faina, apa, drojdie si 1 lingura de ulei faceti un aluat moale si elastic pe care il framantati foarte bine 20 de minute.
Se mai pot adauga 1-2 linguri de faina daca este cazul. Dar aluatul trebuie sa fie elastic si usor lipicios.
Il puneti apoi intr-in bol uns cu ulei si lasati-l sa creasca intr-un loc ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Pregatiti si umplutura. Amestecati branza de vaci cu telemeaua si coditele de ceapa tocate fin.

Dupa ce aluatul este crescut, rasturnati-l pe blatul de lucru presarat cu faina si mai framantati vreo 2-3 minute, cu mainile unse cu ulei, astfel incat sa iasa bulele de aer.

Rupeti din aluat bucati potrivite -de marimea unei mingi de tenis- intindeti cu sucitorul presarat cu faina si puneti cate 1-2 linguri de branza. Aduceti marginile spre centru, presati bine, dupa care iarasi intindeti cu sucitorul pana capata aproximativ dimensiunea unei farfurii.

Puneti la copt intr-o tigaie antiaderenta cate 4-5 minute pe fiecare parte. Tigaia se poate unge cu ulei, dar eu am preferat sa nu o ung. Nu se vor lipi daca tigaia este antiaderenta.

Se pot servi atat calde, cat si reci. Sunt extraordinar de bune. La noi nu stiu cand s-au terminat.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *