Placinta de cartofi

Placinta de cartofi

Placinta asta de cartofi este atat de buna si atat de repede se face, incat ar fi pacat sa nu o pregatiti pentru micii gurmanzi. De fapt, puteti sa o pregatiti pentru toata familia. Eu am facut-o doar pentru Matei, dar data viitoare voi mari considerabil cantitatile pentru ca foarte mult mi-a placut si mie. Iar in loc de branza de vaci voi pune telemea sau cascaval. Nici nu vreau sa ma gandesc la cum ar fi ca deja imi ploua in gura de pofta.

Pana una-alta si pana sa marim cantitatile, sa va povestesc despre placinta de cartofi pe care am facut-o de data aceasta.

Ingrediente:
3 cartofi albi
1 morcov
2 oua
50 gr branza de vaci
1 lingura smantana cu 12% grasime
ulei sau unt pentru uns tava
oregano pentru aroma

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja.

Morcovul se spala, se curata de coaja si se pune si el la fiert intreg.

Cand legumele sunt fierte, se lasa putin sa se raceasca, apoi se dau pe razatoarea mare.

Acum se vor amesteca intr-un bol toate ingredientele: legumele date pe razatoare, ouale usor batute, branza de vaci si smantana. Se amesteca bine, se condimenteaza cu oregano si se pun intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei sau unt.

Vasul se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Va iesi o minunatie de placinta de nu se poate.

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *