Piure dulce-acrisor cu struguri

Piure dulce-acrisor cu struguri


Recunosc, nu am cumparat pana acum struguri fara samburi. Mi se parea de domeniul fantasticului ca strugurii sa nu aiba samburi. Pai ce, nu ati mai auzit de clementinele fara samburi si cand colo, ajungi acasa si descoperi ca o feliuta are nu 1, nu 2, ci 3 samburi mari si frumosi? Asa eram si eu cu strugurii, nu credeam. Dar iata ca am fost martora unei minuni. Chiar exista! 
In fine, cumpar eu strugurii, vin acasa, constat minunea… dar acum ce sa fac cu minunea?!?!?! O minune de piure de nu se poate.


Ingrediente:
1 strugure mic fara samburi
1 para
2 prune
1 kaki copt 
1 lingura cu varf fulgi de hrisca 
50 ml lapte/ lapte vegetal/ apa


Pregatim fructele la abur, le pasam si le lasam putin sa se raceasca.
Punem fulgii pe foc mic impreuna cu laptele si fierbem pana cand capata consistenta unui terci. Daca nu aveti fulgi de hrisca, puteti folosi si fulgi de ovaz ori secara. Procedeul este acelasi. Laptele poate fi de vaca, de capra, lapte vegetal fara zahar adaugat in cazul in care bebe are intoleranta la proteina din lapte de vaca sau chiar apa plata. Ideea este ca fulgii sa fie foarte moi.
Se amesteca fructele cu fulgii si bebe poate fi poftit la ospat.


Pofta buna, gurmanzilor minunati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *