Piure de sfecla cu cartofi

Piure de sfecla cu cartofi

Fiind un aliment hranitor si satios, sfecla rosie poate fi introdusa in alimentatia piticilor fara probleme. Singurul inconvenient este ca ar contine nitrati. Dar daca aveti o sursa sigura, nu cred ca ar fi o problema. Mai ales ca este o adevarata camara de vitamine, de la fier, magneziu, iod, pana la acid folic.
Eu zic sa nu ii privam pe micuti de acestea si sa le oferim un piure sanatos si gustos.


Ingrediente:
100-150 gr sfecla
1 cartof potrivit
1 lingurita iaurt


Eu am avut sfecla coapta la congelator. Imi este mult mai comod sa coc 1 sau 2 sfecle si apoi sa le portionez in pungute la congelator. In plus, prefer sfecla coapta, aceasta fiind mai aromata decat cea fiarta.
Cartoful se curata si se fierbe, apoi se pune peste sfecla si se paseaza, adaugand putina apa in care a fiert cartoful. Se adauga si iaurtul si bebe poate servi un piure delicios. Eu i l-am dat la cina. A ras castronelul 😀


Sa cresteti mari, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *