Piure de para cu prune si fulgi de grau spelta

Piure de para cu prune si fulgi de grau spelta

In ultimul timp am pregatit tot felul de piureuri cu para si am folosit tot mai mult fulgii de grau spelta. Sa stiti ca sunt foarte sanatosi, v-am mai povestit si cu alta ocazie despre ei, nu are rost sa reiau. Ideea este ca sunt sanatosi, usor de pregatit si pot fi introdusi in alimentatia bebelusilor inca de la inceput.

Despre para si pruna nu cred ca este cazul sa va povestesc. Toata lumea le cunoaste si stie cat de bune sunt perele acelea dulci si zemoase, de iti lasa gura apa numai cand te gandesti la ele.
Iar din prune, sa stiti ca nu se face numai palinca 😋 asta pentru ca suntem in Ardeal. Folositi-le cu incredere in piureurile bebelusilor!

Ingrediente:
1 para
2-3 prune
1 lingura fulgi de grau spelta
1 lingurita nuca macinata

Fructele se spala bine, dupa care para se curata de coaja, iar prunelor li se vor scoate samburii.
Se fierb la abur cateva minute, pana cand incepe si coaja prunelor sa se desprinda, astfel incat sa poata fi inlaturata.

Stiu ca acum poate voi fi criticata pentru ca inlatur de fiecare data coaja fructelor. Stiu ca multe dintre mamici vor considera ca arunc pe fereastra toate vitaminele. Eu deocamdata nu i-am dat lui Matei fructe cu coaja. Nu stiu sa va spun exact pana cand voi alege sa procedez asa, dar pentru moment imi este teama sa nu se inece. Acum depinde de fiecare in parte cum procedeaza.

Dupa ce fructele sunt fierte, le pasati cu furculita sau la blender si le amestecati cu nuca macinata. Sa aveti grija la nuca, trebuie macinata bine deoarece prezinta pericol de inec. Stiu, mama panicata de inec ma numesc!

Va acupati si de fulgii de grau spelta. Acestia se fierb in apa pentru cateva minute, apoi se scurg si se adauga peste piureul de fructe.
Pot fi pregatiti foarte bine si in lapte de vaca, de capra, lapte vegetal. Daca ii fierbeti in lapte vor fi si mai buni. Acoperiti cu lapte si lasati sa fiarba pana cand laptele este absorbit in totalitate. Se vor transforma intr-un terci super bun si dulce.
Daca folositi lapte vegetal, atunci aveti grija sa nu aiba zahar adaugat.
Eu am ales de aceasta data sa ii fierb in apa si a iesit totul foarte bun.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *