Piure de para cu banana si cus cus

Piure de para cu banana si cus cus

De vreo cateva zile am inceput sa fim cam mofturosi si selectivi. Nu prea ne mai place orice, parca am manca, dar nu stim ce. Parca asta ne placea candva, dar acum o vrem sub alta forma. Parca luna trecuta am mai mancat asa ceva, dar luna asta strambam din nas. Parca ne placea banana, dar nu mai vrem banana normala, ci baby banana. Ce sa mai… fitza imperiala 😀
Bine ca nu ducem lipsa de inspiratie, ca altfel nu stiu ce ne-am face.

Asa si cu micul dejun de astazi. Parca l-am mai facut si i-a placut. Sa vedem daca ii place si astazi domnului Fitza Imperiala.

Ingrediente:
1 para bine coapta
1 banana ( eu am folosit baby banana)
1 lingura cus cus cu granulatie mica

Cus cus ul l-am pus la hidratat pentru 10 minute in apa clocotita. Dupa ce a fost hidratat, l-am scurs de apa in exces. Daca doriti, pregatiti-l in lapte. Eu pentru astazi l-am facut in apa deoarece aveam proteina la pranz si putina la cina, asa ca nu am vrut sa exagerez cu cantitatea de proteina.

Banana se curata de coaja, apoi se piseaza cu furculita. Ca si aici e o alta poveste. Nu mai mancam pasat cu blenderul, vrem bucatele sa stim ce mancam.

Para se fierbe la abur, apoi se piseaza si ea cu furculita.

Peste cus cus adaugati banana si para, amestecati si vedeti daca aveti succes.

Ce sa vezi? Gurmandul meu mofturici a lins blidul. Bravo! Sper ca si la voi va fi la fel.

Va doresc pofta buna, bebei gurmanzi!

2 thoughts on “Piure de para cu banana si cus cus

  1. Buna ziua, se accepta intrebari ? 🙂 As dori sa inteleg de ce e necesara prepararea la aburi pentru para.
    Va multumesc anticipat!

    1. Buna dimineata! Acest preparat a fost propus in primele luni ale diversificarii, atunci cand este de preferat ca fructele si legumele sa fie preparate la abur din 2 motive: stomacul nu este inca pregatit pentru a accepta alimentele ca atare, deci prin prepararea la abur acestea devin mai “soft” si mai usor de digerat, se evita riscul de balonare, gaze etc, dar si pentru a evita riscul de inec. Evident ca pe masura ce trece timpul, i se pot oferi copilului si fructe/ legume crude.
      Cat despre intrebari, pareri, idei, oricand sunt binevenite!😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *