Piure de cartofi albi si dulci cu parmezan

Piure de cartofi albi si dulci cu parmezan

Acesta este un preparat rapid, cu ingrediente la indemana oricui. Dar pe cat este de rapid, pe atat de mare succes a avut la noi.

In ultimul timp am tot adaugat parmezan in mancarurile pe care le-am pregatit doar cat sa le dea o usoara aroma. Sfatul meu este sa nu adaugati mult pentru ca este destul de sarat si are un gust intens.

Apoi, de preferat este sa cumparati parmezan felii si nu din acela gata ras. Pe langa faptul ca acesta este mai aromat, ii poate fi verificata si autenticitatea, culoarea, duritatea si asa mai departe.
Deci astazi ne desfatam cu un minunat piure de cartofi cu parmezan.

Ingrediente:
1 cartof alb
1/2 cartof dulce
1 lingurita parmezan
1/2 lingurita ulei de masline

Cartofii se spala, se curata de coaja si se pun la fiert. Cartoful dulce va fierbe mai repede decat cel normal, asa ca ar fi bine sa il adaugati la fiert putin mai tarziu. Dar nu este o tragedie daca ii puneti pe amandoi deodata.

Dupa ce sunt fierti bine, se scurg de apa, se paseaza cu furculita, se adauga o lingurita de ulei de masline, eventual si putina apa in care au fiert cartofii, apoi se presara parmezanul.

O minunatie, bebe o sa aprecieze cu siguranta.

Pofta buna, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *