Piure de banana cu seminte de chia

Piure de banana cu seminte de chia

Nu cred ca este nevoie de nicio prezentare pentru banane, acestea fiind cunoscute si consumate de toata lumea. Se stie ca o banana va fi intotdeauna apreciata de copii pentru ca este dulce si aromata. 
Ce vreau insa sa va prezint ca o noutate sunt semintele de chia. Sa va spun drept, pana sa incep diversificarea cu Matei, nu prea stiam mare lucru despre atatea seminte, fulgi, fructe uscate si asa mai departe. Ce sa mai vorbim de chia… Dar iata ca am descoperit si eu ca aceste seminte de chia sunt considerate un superaliment. Poate voi, mamicilor, stiati deja. Si vin eu acuma si va spun ca ele contin foarte multe fibre, proteine si acizi grași de tip Omega 3. Oricum, nu vreau sa intru prea mult in detaliu, ideea este ca aceasta minunata chia este o proteina vegetala pura. Asta inseamna ca ar trebui sa aveti grija la cantitatea pe care le-o dati bebelusilor- pentru inceput, cate o lingurita pe săptămână, iar semintele ar trebui sa fie rasnite. In felul acesta sunt asimilate mai bine de catre organism.


Ingrediente:
O banana coapta
5-6 stafide hidratate in prealabil
1/2 lingurita seminte chia rasnite


Se piseaza banana cu furculita, se adauga stafidele si chia. Se lasa cam 10 minute, astfel incat si chia sa se hidrateze, apoi se serveste.


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *