Piure de avocado cu banana si branza de vaci

Piure de avocado cu banana si branza de vaci

Daca ati citit titlul preparatului, atunci cu siguranta ati aflat absolut toate ingredientele acestui piure.

Nu are rost sa fac o introducere lunga si obositoare, cu siguranta ati mai folosit si cu alte ocazii avocado. Stiti cat este de benefic pentru sanatate.

La fel si bananele, sunt gustoase si sanatoase.

Branza de vaci furnizeaza calciu si de preferat este sa fie facuta in casa. Daca nu, atunci sa nu cumparati branza light sau degresata. Copiii au nevoie de grasimi bune pentru a se dezvolta. Regula este valabila pentru toate produsele lactate.

Mai cumpar si eu uneori branza de vaci, dar prefer sa o pregatesc in casa. Ce e sigur, e sigur. Ideea este ca cea din comert s-ar putea sa mai aiba si altceva pe langa lapte : cheag sau smantana, faina , lapte praf si asa mai departe.

Acum sa nu ma intelegeti gresit. Nu sunt impotriva produselor cumparate, adica nu insist sa facem totul in casa. Si nu merg pe principiul ca produsele consumate sa fie numai bio, organic, eco si toate celelalte denumiri care au mai aparut in ultimii ani. Nu, dar ce se poate face in casa si daca am timp, prefer sa fac eu.
Asa cum de altfel, prefer un patrunjel din gradina bunicilor si nu pe cel din supermarket. Dar sunt convinsa ca nu doar eu gandesc asa.
Bun, zic sa ne apucam si de treaba, ca am vorbit destul.

Ingrediente pentru piure:
1/2 avocado
1 banana potrivita
1 lingura branza de vaci
1 lingurita nuca macinata

Acum urmeaza partea cea mai complicata: toate ingredientele se pun intr-un bol, se paseaza cu furculita sau cu blenderul, apoi presaram nuca macinata. Gata piureul!

Evident, puteti pune si alte seminte macinate: de in, de susan, seminte de floarea soarelui sau de dovleac.

Sau puteti folosi caju, ori nuci de Macadamia, ori nuci pecan. Lista este lunga. Depinde acum ce prefera bebe, depinde de varsta lui sau de imaginatia voastra.

Sa va fie de bine, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *