Pipote si inimi de pui cu sos de rosii

Pipote si inimi de pui cu sos de rosii

A fost pentru prima data cand i-am dat pipote si inimi de pui lui Matei si chiar i-au placut. La inceput parca a strambat putin din nas cand a simtit textura mai crocanta, dar pana la urma a infulecat de mama focului. I le-am servit cu mamaliga, deci nu avea cum sa ma refuze😀 Mamaliga e in topul preferintelor la noi.
Daca sunteti curiosi, poftiti la pipote si inimi de pui cu sos de rosii.

Ingrediente:
500 grame pipote si inimi de pui
1 ceapa
2 catei de usturoi
2-3 rosii coapte, fara coaja
ulei de masline
marar dupa gust

Pipotele si inimile se spala foarte bine in mai multe ape, iar inimilor li se indeparteaza vena aceea care ramane dupa taiere. Mie personal nu imi place sa o vad in farfurie, dar sunt persoane pe care nu le deranjeaza. Sfatul meu este sa o indepartati si sa curatati bine inimile pentru ca mai ramane sange acolo.

Tocati ceapa si usturoiul, apoi sotati-le cateva minute in apa amestecata cu ulei de masline.

Adaugati pipotele si inimile, acoperiti cu apa si lasati sa fiarba bine. Dureaza cel putin o ora ca sa fie bine facute, mai ales pipotele. Acestea sunt mai tari.

Cand sunt patrunse bine puneti peste ele rosiile tocate marunt si lasati in continuare la fiert inca vreo 15 minute.

La final condimentati cu marar proaspat tocat si gata masa.

Poftiti la pipote si inimi de pui cu sos de rosii, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *