Pilaf cu legume si pui de tara

Pilaf cu legume si pui de tara

Cand ai un pui intreg, poti zice ca ai mancare pentru 2 zile. Cel putin eu asa am facut pentru ca am folosit pulpele si aripioarele pentru pilaful de astazi, din spate si cateva legume am facut supa de pui cu galuste, iar din piept niste snitele minunate la cuptor.

Ingrediente:
1 pui de tara
2-3 cepe verzi
1 morcov
1 patrunjel
1 cana mare cu orez basmati
ulei de masline
patrunjel frunze dupa gust

Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala, apoi se toaca marunt. Se vor inabusi pentru cateva minute in ulei de masline amestecat cu apa, apoi se pun si pulpele si aripioarele si se acopera cu apa. Eu pulpele le-am taiat in 2, dar se pot lasa si intregi. Oala mea nu era asa de mare, deci am fost nevoita sa le tai.

Lasati la fiert si completati cu apa calda daca este necesar.

Cand carnea este fiarta, incercati cu o furculita, adaugati orezul spalat bine si acoperiti totul cu apa.

Dupa vreo 30 de minute cel mult, orezul ar trebui sa fie fiert.
Trageti cratita de pe foc si condimentati cu patrunjel tocat.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *