Piept de pui cu sos si piure

Piept de pui cu sos si piure

Acest fel de mancare il pregatesc destul de des. Lui Matei ii place, de fiecare data mananca tot din castronel. Bine, este si bun. Trebuie sa ma laud si eu putin…
Ca si garnitura, va sfatuiesc sa alegeti cartofii dulci si nu cei normali. Acestia din urma sunt mai greu de digerat in combinatie cu proteina. 


Ingrediente:
1 bucata potrivita piept de pui
1 ceapa mica
1 ardei rosu mic
1 patrunjel
1 cartof dulce
1 lingura ulei de masline
Ierburi de Provence


Carnea de pui se taie cubulete mici.
Legumele se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la inabusit in ulei si putina apa. Dupa cateva minute, se adauga si carnea, se soteaza si ea pret de 2 minute, apoi se acopera cu apa. Se lasa la fiert cam 40 de minute. Verificam sa fie fiarta si adaugam apa pe parcurs daca este cazul.
Cand este gata, presaram ierburile de Provence si dam deoparte.
Separat, punem cartoful dulce la fiert si cand este moale il putem blendui sau pisa cu furculita. Eventual adaugam in piure si un cub mic de unt pentru aroma.
Servim piciul din dotare care ne va multumi pentru festinul regal.


Pofta buna, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *