Piept de pui cu smantana si marar

Piept de pui cu smantana si marar

Ingrediente:
1 piept de pui
1 ceapa
2-3 bastonase ardei gras rosu( optional, doar pentru culoare)
300 grame smantana cu 25% grasime
ulei de masline
marar proaspat tocat

Pieptul de pui se taie bucati potrivite.

Ceapa si ardeiul gras, daca folositi, se spala si se toaca si ele marunt.

De vor inabusi cateva minute in ulei de masline amestecat cu apa, apoi se adauga si pieptul de pui.

Lasati la fiert aproximativ 40-50 de minute si adaugati smantana direct in oala. Ar fi bine ca aceasta sa nu fie direct de la frigider. Eu am scos-o cand m-am apucat de gatit.
Omogenizati totul. In oala trebuie sa mai fie lichid, deci nu lasati sa scada apa in totalitate. In momentul in care veti pune smantana, totul va capata consistenta laptelui, dar nu va speriati. Nu puneti faina sau amidon, lasati sa fiarba, la inceput cu capac, iar dupa vreo 20 de minute, indepartati capacul si lasati in continuare la foc mic pana cand sosul din oala scade si devine cremos. Cand ajunge la consistenta dorita, stingeti focul si presarati marar proaspat tocat.

Serviti alaturi de o mamaliguta calda sau chiar si cu paste.

Minunata aceasta mancarica, va spun drept!
Sa aveti o zi cu mult soare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *