Piept de pui cu ciuperci si masline

Piept de pui cu ciuperci si masline

Combinatia de piept de pui cu ciuperci si masline a fost reusita judecand dupa rapiditatea cu care s-a terminat. Cum s-ar zice “stii cand ai facut, dar nu stii cand s-a mancat”😀

Ingredinete:
1 piept de pui mai mare fara piele
300 grame ciuperci Champignon
1 ceapa
1 gogosar
2 rosii fara coaja
cateva masline
ulei de masline
ierburi de Provence

Carnea se taie cubulete potrivite.

Legumele se spala, se curata de coaja, inclusiv rosiile, apoi se toaca marunt.

Intr-o cratita incapatoare se soteaza ceapa si gogosarul cateva minute in ulei de masline amestecat cu apa, apoi se adauga bucatile de carne.
Se acopera cu apa, se pune capacul si se lasa la fiert, la foc mic, 40-45 de minute. Se mai completeaza cu apa calda daca este cazul.

Se pun si ciupercile taiate felii subtiri, rosiile cubulete sau date pe razatoare si se lasa in continuare la fiert pana cand si ciupercile sunt bine facute. Daca se considera, se mai poate pune inca putina apa calda, dar aveti grija la cantitate pentru ca si ciupercile vor lasa apa.

Cu 10 minute inainte de a stinge focul se adauga maslinele si se presara ierburile de Provence.

O delicatesa gata de savurat la pranz!
Sa aveti o zi reusita, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *