Piept de curcan in sos de rosii cu dovlecei si vinete

Piept de curcan in sos de rosii cu dovlecei si vinete

Ingrediente:
400 grame piept de curcan
1 praz, numai partea alba
1 dovlecel
1 vanata mai micuta
2 rosii mari, fara pielita
1 catel de usturoi
ulei de masline
marar proaspat tocat
1 foaie de dafin

Carnea se taie cubulete potrivite.
Legumele se spala, se curata de coaja si se taie si ele dupa preferinta.
Aveti grija la vanata sa nu fie amara, de preferat este sa o gustati inainte.

Intr-o cratita incapatoare inabusiti 5 minute toate legumele si frunza de dafin in ulei de masline amestecat cu apa.

Adaugati  carnea, acoperiti cu apa si lasati la fiert cu capacul pus.
Completati cu apa calda daca este cazul.
Cand carnea este facuta, luati capacul si mai lasati cateva clocote in caz ca sosul este prea lichid.

La final, presarati marar proaspat tocat si gata. Aveti o masa pe cinste.

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *