Piept de curcan cu sos de iaurt

Piept de curcan cu sos de iaurt

Am vrut sa ii pregatesc lui Matei o ciulama de curcan, dar fiind vorba despre o mancare pentru prichindei, am modificat putin ingredientele si a iesit o ciulama cu iaurt de toata bunatatea. Matei a fost super incantat.


Ingrediente:
2 fasii piept de curcan (se poate folosi si carne de pui)
1 ceapa verde
3 linguri iaurt
2 lingurite tapioca sau faina de tapioca
1 lingura ulei de masline
Busuioc sau oregano pentru aroma


Carnea se spala bine si se toaca marunt.
Ceapa verde se spala, se toaca si se inabusa pentru 2 minute in uleiul de masline amestecat cu putina apa. Nu se foloseste doar uleiul de masline pentru ca nu vrem sa prajim ceapa, ci vrem mai mult sa se fiarba. Se adauga si carnea si se acopera cu apa. Dupa 30 – 40 de minute carnea ar trebui sa fie deja fiarta, se pune si tapioca spalata in prealabil si iaurtul. In acest caz, tapioca are rolul de a ingrosa preparatul. Fiind o mancare pentru bebelusi, nu vrem sa o facem prea grea pentru stomacel, asa ca nu se foloseste faina. Tapioca este fiarta in momentul in care perlutele devin transparente, cam 20 de minute. Daca pe parcurs lichidul scade, se poate completa cu apa.
Se condimenteaza cu busuioc sau oregano si se serveste ca atare ori cu mamaliga. Noua ne place tare mult mamaliga, asa ca mami s-a conformat 😀
Pentru mamaliga- puneti la fiert 100 ml apa, cand clocoteste se adauga o lingura rasa cu malai si se amesteca in jur de 5-7 minute pana cand se ingroasa.


Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar