Piept de curcan cu piure de legume

Piept de curcan cu piure de legume

Azi a fost o zi importanta: am introdus carnea. Am ales pieptul de curcan, dar la fel de bine se preteaza si cel de pui sau chiar pulpa de curcan/ pui. Inca pulpa ar fi mai indicata deoarece contine o cantitate mai mare de fier. 
Mamici cu pitici, iata reteta aici 😀 Sunt toata o rima si o veselie pentru ca Matei a mancat tot din farfurie.


Ingrediente:
2 fasii potrivite piept de curcan
1 cartof dulce
1 patrunjel
1 ardei kapia (eu am avut la congelator ardei copt, dar merge si ardei crud)
cateva rondele de praz
1 lingurita ulei de masline

 
Pieptul de curcan se pune la fiert la foc mic, avand grija sa luam spuma de cate ori se formeaza. Dupa aproximativ o ora, il lasam sa fiarba foarte bine, se scoate, se toaca marunt si se lasa la racit.
Pregatim si legumele. Acestea se spala, se taie bucati potrivite si se pregatesc la abur. Cand sunt gata, se paseaza si in piureul astfel obtinut se adauga pieptul de curcan. Stropim cu uleiul de masline si amestecam sa se omogenizeze.


Pofta buna, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar