Perisoare din carne de vita in sos de legume cu rosii

Perisoare din carne de vita in sos de legume cu rosii

O mancare satioasa, perisoarele din carne de vita in sos de legume cu rosii ne-au incantat papilele gustative astazi la pranz.
Desi suna complicat, va asigur ca nu este nimic dificil. Si ce credeti? Se fac destul de repede.
Va invit sa treceti la treaba!

Ingrediente pentru perisoare:
300 grame carne de vita
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 ou
marar dupa gust

Ingrediente pentru sos:
1 ceapa
1 morcov mic
1/2 ardei gras
2-3 rosii fara coaja
cimbru dupa gust
ulei de masline

Prima data se pregateste sosul.
Legumele se spala si se curata de coaja.
Ceapa, rosiile si ardeiul gras se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.

Intr-o cratita se pune putin ulei de masline si un pahar cu apa, apoi se soteaza 5 minute toate legumele, inclusiv rosiile.

Se acopera cu inca 2 pahare cu apa si se lasa la foc mic, timp in care se pregatesc perisoarele.

Carnea se amesteca bine cu ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mica, oul batut putin in prealabil si se condimenteaza cu marar proaspat tocat.

Cu mainile usor umezite se formeaza perisoarele de marimea unei nuci care se pun in sosul de legume care fierbe.
Se mai completeaza cu putina apa, daca este cazul si se lasa la fiert in jur de 45-50 de minute.

Focul trebuie sa fie mic, altfel se vor dezmembra la fiert pentru ca nu au orez.
Amestecati din cand in cand cu grija ca sa nu le striviti. Se mai poate adauga si cate putina apa calda pe parcurs daca raman fara lichid.

La final condimentati cu cimbru si serviti ca atare sau cu o garnitura langa. Noi am facut un piure de cartofi, a fost tare bun.

Sa aveti pofta buna si o zi minunata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *