Perisoare de porc in sos de smantana cu spanac

Perisoare de porc in sos de smantana cu spanac

Ce culoare, ce gust, ce minunatie de pranz am avut astazi!

Ingrediente:
400 grame pulpa de porc tocata
2 cepe potrivite
1 morcov mic
3 linguri cu orez
200 ml smantana lichida
1 mana buna cu spanac proaspat
ulei de masline
oregano si marar dupa gust
1 praf de nucsoara
putin usturoi pudra
sare, piper

Carnea, 1 ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mica se amesteca bine si se condimenteaza cu marar. Se formeaza perisoarele de marimea unei nuci.

Cealalta ceapa se toaca si ea, apoi se inabusa cateva minute in ulei de masline amestecat cu apa.

Se dauga perisoarele, se acopera cu apa si se lasa la fiert inĀ  jur de 40 de minute.

Intre timp, spanacul se spala si se benduieste cu putina apa in care fiert perisoarele.

Se adauga in oala smantana si spanacul si se lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa.

Condimentati cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi pudra si marar proaspat tocat.

O bunatate, atat doar pot sa va spun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *