Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana

Ingrediente:
350 gr carne tocata de vita
1 morcov mic
2 cepe mici
2-3 linguri cu orez
1 ou
300 gr smantana grasa (minimum 20% grasime)
marar dupa gust
ulei de masline
Prima data ne vom ocupa de perisoare. Carnea tocata se pune intr-un bol incapator, apoi se adauga celelalte ingrediente: morcovul dat pe razatoarea mica, 1 ceapa tocata foarte marunt, orezul spalat bine in prealabil, oul, marar dupa gust.
Se amesteca foarte bine ingredientele, apoi se lasa vreo 10-15 minute deoparte.
Intre timp, curatam si tocam cealalta ceapa si o punem la sotat in ulei de masline amestecat cu 1 pahar de apa.
Dupa 5-6 minute, mai adaugam un pahar zdravan cu apa, iar in momentul in care fierbe, incepem si formam perisoarele pe care le vom pune direct in oala la fiert.
Perisoarele trebuie sa fie acoperite cu apa, dar atentie, nu vom pune apa cat pentru o ciorba. Urmeaza sa adaugam smantana, deci va trebui sa aveti un sos in oala, nu ciorba.
Lasam perisoarele sa fiarba in jur de 40-45 de minute, dupa care vom adauga smantana si lasam in continuare la fiert pana cand se evapora tot zerul lasat de smantana, iar in oala avem un sos usor legat. Acest lucru se va intampla in aproximativ 20 de minute. Nu este nevoie sa puneti faina sau amidon, sosul se va ingrosa.
La final condimentam cu marar proaspat tocat.
Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *