Paste gratinate cu ragu de pui

Paste gratinate cu ragu de pui

Ingrediente:
200 grame paste
1 piept de pui
1 ceapa mica
1 morcov
1/2 patrunjel
1 felie de telina
1/2 ardei kapia
250-300 ml suc de rosii
2 linguri cascaval ras pentru gratinat
ulei de masline
oregano dupa gust
unt pentru uns forma

Pieptul de pui se toaca in robot sau cu masina de tocat.
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete potrivite. Le puteti da si prin razatoare, eu prefer sa le toc.

Vom sota cateva minute legumele in ulei de masline amestecat cu 1 pahar de apa, apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se desfaca frumos si sa capete o culoare albicioasa.

Dupa 4-5 minute, adaugati sucul de rosii si lasati la foc mic pana cand carnea este bine facuta.  Daca pe parcurs considerati ca sosul scade prea tare, mai puteti adauga putin suc de rosii. De preferat sa nu adaugati apa, iese mult mai bun daca fierbeti doar in suc de rosii.
In jur de 40-45 de minute totul ar trebui sa fie gata, dar aveti grija sa va ramana mai lichid sosul pentru ca urmeaza sa dati totul la cuptor. Condimentati cu oregano si trageti de pe foc.

Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi amestecati-le cu sosul ragu.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade, programul doar pe ventilatie.

Ungeti un vas termorezistent cu putin unt, puneti amestecul de paste si sos in el si bagati la cuptor 20 de minute.

Presarati cascavalul si mai bagati 10 minute la cuptor.

Iata o alta varianta delicioasa de paste.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *