Paste cu ton

Paste cu ton

Ingrediente:
o mana buna de paste
100 grame ton proaspat
1 morcov mic
1 rosie
1 ceapa verde
1 catel de usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita parmezan
busuioc pentru aroma

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Spalati bine legumele, curatati-le de coaja si tocati-le marunt.

Intr-un vas yena cu capac puneti legumele, deasupra pestele, stropiti cu putin ulei de masline si condimentati cu busuioc.
Adaugati putina apa, apoi puneti capacul si bagati la cuptor in jur de 30-40 de minute pana cand pestele este bine facut.

Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand pestele este gata, il maruntiti cu furculita, adaugati legumele, apoi puneti totul peste pastele fierte. Puteti adauga si putin din sosul care s-a format in vas.

Presarati parmezan si asta a fost tot!

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

2 thoughts on “Paste cu ton

  1. Bună seara! Ce fel de ton ați folosit? Ce marcă? Bebe meu are 11 luni. La final le blenduiesc, ca nu mănâncă bucăți, dar cu ce pot amesteca sa iese mai pastos?

    1. Buna dimineata! Am folosit ton proaspat pe care l-am facut la cuptor. Puteti adauga pestele si pastele toate intr-un bol si pasati cu mixerul vertical. Zeama in care a fost tonul ar trebui sa fie suficienta. Daca nu, adaugati o lingura de iaurt grecesc sau chiar putina smantana la final, dupa ce blenduiti totul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar