Paste cu sos rapid de dovlecel si ardei copt

Paste cu sos rapid de dovlecel si ardei copt

Ingrediente:
o mana zdravana de paste
1/4 dovlecel
1 ardei copt( am avut la congelator, dar merge si ardei kapia proaspat)
1 catel mic de usturoi
1 rosie mica
1 frunza busuioc proaspat
oregano dupa gust
ulei de masline
1 lingurita fulgi de drojdie inactiva ( optional)

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si se dau deoparte pana facem sosul.

Dovlecel, ardeiul si usturoiul se toaca marunt, apoi se pun la inabusit in ulei de masline amestecat cu o jumatate de pahar de apa.

Rosia se opareste si i se indeparteaza coaja, apoi se toaca si se pune peste celelate legume.

Lasati sosul sa se faca pana cand legumele sunt bine patrunse, iar consistenta este una legata. Dureaza in jur de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Condimentati la final cu busuioc si oregano si adaugati pastele fierte.

Daca doriti, se poate pune si o lingurita de fulgi de drojdie inactiva, dar nu este obligatoriu. Sunt la fel de bune si fara.

Sa aveti pofta buna si copii gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *