Paste cu sos de rosii si mozzarella

Paste cu sos de rosii si mozzarella

Pastele raman printre preferatele noastre, indiferent de sosul pe care aleg sa il fac. Incepand de la cele fierte in lapte, la noi cu pastele nu dai gres.

In plus, sunt rapide. Nu stii ce sa pui pe masa la cina sau la pranz? Pui la fiert niste paste, ca pana fierb sigur iti vine in minte o idee pentru sos.

Asa si cu pastele astea cu sos de rosii si mozzarella. Chiar nu mai stiam ce sa ii gatesc lui Smecherila aseara la cina. Am improvizat ceva rapid si simplu, dar foarte bun, ca a trebuit sa suplimentez portia. I-o fi fost foame sau i-au placut?🤔

Ideea este ca le-a ras din farfurie, ceea ce nu poate decat sa ma bucure si va las si voua reteta ca poate va este de ajutor.

Ingrediente:
paste mici pentru copii
1 rosie
1 catel de usturoi
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita mozzarella rasa
cimbru si oregano dupa gust

Pastele se fierb respectand indicatiile de pe ambalaj.

Rosia se opareste cateva minute, apoi se decojeste si se toaca marunt sau se da pe razatoarea mare.

Usturoiul se curata de coaja si se taie feliute subtiri.

Puneti usturoiul la inabusit 2-3 minute in ulei de masline amestecat cu putina apa, apoi adaugati rosia si lasati sa fiarba la foc mic in jur de 5 minte.

La final condimentati cu cimbru si oregano si turnati sosul peste paste.

Presarati putina mozzarella rasa si pofta buna, gurmanzilor!

Simplu si bun, doar atat pot sa va spun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *