Paste cu sos de piersica si mascarpone

Paste cu sos de piersica si mascarpone

Tare bune mai sunt pastele acestea cu sos de piersica si mascarpone. Si partea buna ca din ingredientele date iese o portie destul de generoasa, asa ca ramane ceva si pentru mamici, nu doar pentru cei mici.

Mi-a venit ideea cu aceste paste cand am constatat ca mai aveam fix o lingura de mascarpone in cutie si am zis sa o folosesc, fie ce o fi. Ori iese ceva, ori nu. Si iata ca a iesit un preparat foarte bun, usor dulce de la sosul de piersica, dar si cremos in acelasi timp datorita branzei mascarpone.
Nu ma mai lungesc, sa va spun de ce aveti nevoie pentru a face aceste paste.

Ingrediente:
30-40 de grame paste
150 ml lapte
1 piersica
1 curmala (optional)
1 praf de scortisoara
1 lingura mascarpone

Pastele se fierb in lapte pana cand sunt foarte moi, iar laptele a fost absorbit in totalitate.
Se lasa putin deoparte sa se racoreasca si se prepara sosul.

Piersica se spala, se taie in jumatate si se scoate samburele. Se taie bucatele mici si se pune la fiert cu foarte putina apa. Cand fierbe se adauga si curmala tocata marunt si se lasa pana cand se transforma intr-un sos grosut ca o dulceata.

Daca piersica este coapta si dulce, atunci nu este nevoie sa mai puneti curmala. Aceasta se pune doar pentru a mai indulci sosuletul nostru. Acuma vedeti voi daca este cazul sau nu. Eu personal am pus, mi se parea usor acra piersica si am zis sa nu ii acresc viata micului gurmand de la prima ora a diminetii (el a servit minunatul preparat la micul dejun)

Cand sosul este bine legat, dureaza cam 10 minute, presarati putina scortisoara si amestecati.

Intre timp pastele s-au racorit. Amestecati-le cu mascarpone, puneti sosul de piersica deasupra si puteti sa asteptati aplauzele publicului gurmand pentru ca nu vor intarzia sa apara, va garantez.

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

2 thoughts on “Paste cu sos de piersica si mascarpone

    1. Poti folosi orice ii este pe plac celui mic, nu este o regula. Eu am mai facut cu sos de banane, struguri fara samburi, dar a trebuit sa inlatur coaja si mi s-a parut cam migaloasa toata treaba, sos de mar copt, sos de dovleac copt, fructe de padure- zmeura, mure, coacaze, dar nu am pus scortisoara, sos de prune iarasi merge foarte bine. Deci cam orice va place.😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *