Paste cu sos de ciuperci si legume

Paste cu sos de ciuperci si legume

Spuneti-mi mie un copil care nu iubeste pastele. Pastele si pizza sunt printre mancarurile preferate de toti copiii. Matei cred ca ar fi in stare sa manance paste la orice ora si sub orice forma: dulci, sarate, cu legume, cu sosuri cu carne, fara carne, fierte in lapte, cu branza, fara branza… Nu conteaza. Daca sunt paste, succesul este garantat.

Dar pastele pe care i le-am pregatit azi au fost de departe cele mai apreciate. Nu stiu care este explicatia. Poate ca datorita ciupercilor sau i-a fost o foame de lup. Ideea este ca a mancat pana la ultima bucatita, nimic nu a lasat in farfurie.

Eu zic sa le faceti si voi celor mici. Nu aveti nimic de pierdut, numai de castigat. Garantez succesul😀

Ingrediente:
1 mana de paste
4-5 ciuperci Champignon
1/2 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 morcov mic
2-3 bastonase de ardei kapia
2 rosii cherry
marar dupa gust
ulei de masline

Pastele se fierb respectand indicatii de pe ambalaj, apoi se scurg si se dau deoparte.

Legumele se spala si se curata de coaja.

Puneti intr-o craticioara putin ulei de masline amestecat cu apa si inabusiti 5 minute ceapa tocata marunt, usturoiul presat, morcovul dat pe razatoarea mica si ardeiul cubulete.

Cand lichidul scade, adaugati ciupercile taiate felii si lasati la foc mic pana cand acestea incep sa lase apa.

Dupa ce apa lasata de ciuperci a inceput sa scada, adaugati rosiile cherry taiate in sferturi, mai completati cu putina apa calda si lasati la fiert cam 20 de minute, pana cand toate sunt bine facute.

La final condimentati cu marar si puneti pastele in sos.

Se poate presara o lingurita de cascaval sau parmezan inainte de servire, dar daca bebe este prea mic, puteti sari peste acest pas. Sunt foarte gustoase si fara.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *