Paste cu legume si parmezan

Paste cu legume si parmezan

Pastele sunt printre preferatele micutului gurmand, asa ca incerc pe cat posibil sa le aiba in meniu cam de 2-3 ori pe luna. Tot incercam diverse variante, iar de data aceasta i le-am pregatit cu legume. Nici nu voiam sa va povestesc despre ele, dar avand in vedere ca i-au placut asa de mult, am zis sa le trec aici in caietul cu retete ca poate mai sunt copilasi iubitori de paste si de legume.

De fiecare data folosesc paste mici pentru copii, inca nu i-am dat paste pentru adulti. Cele pentru copii sunt atata de mici si de usor de gestionat, incat nu prezinta niciun pericol. Stiti doar frica mea cea mare: sa nu se inece copilul.
Am tot felul de paste mici si foarte mici pe care i le pregatesc prin rotatie. De data aceasta am folosit unele in forma de scoici. Eh, va dati seama ca imi si plac atunci cand le vad asa mici. Si cand mai si vad cu ce pofta le mananca… pai cum sa nu ii faci paste cu legume?
Sa trecem la treaba, zic.

Ingrediente:
30 gr. de paste pentru copii
1/2 ceapa
1 morcov mic
3-4 rondele de dovlecel
1 catel de usturoi
2 rosii cherry
1 lingurita parmezan ras
1 lingura ulei de masline
busuioc pentru aroma

Pastele se fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Toate legumele se spala si se curata de coaja.
Ceapa, usturoiul si rosiile cherry se toaca marunt.
Morcovul si dovlecelul se dau pe razatoare.

Puneti intr-o craticioara uleiul de masline cu o cescuta de apa, iar in momentul in care clocoteste, adaugati legumele, mai putin rosiile.
Lasati vreo cateva minute, apoi puneti si rosiile si acoperiti cu apa.
Dati focul mic si lasati sa fiarba pana cand toate legumele sunt bine patrunse.

Daca nu aveti rosii cherry, folositi o rosie normala sau bulion de casa vreo 2 linguri.
Eu am pus rosii cherry, pe timp de iarna parca mi se par mai dulci decat cele obisnuite.

Cand legumele sunt gata, presarati busuioc pentru aroma sau orice alt condiment va este la indemana, adaugati si pastele si gata masa.

Inainte de servire se va adauga si lingurita de parmezan. Daca bebe este inca prea mic si nu are voie parmezan, puteti inlocui cu o lingurita de fulgi de drojdie inactiva. Asta pentru a imbunatati atat gustul, cat si pentru aport de vitamine. Drojdia inactiva este foarte sanatoasa. V-am mai povestit si cu alta ocazie despre ea.

Gata! V-ati miscat atata de repede, ca nici nu ati observat ca intreaga “afacere” a durat fix 20 de minute.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *