Paste cu ciuperci si smantana

Paste cu ciuperci si smantana

Ne plac pastele sub orice forma si la orice ora din zi si din noapte. Eu personal le-as putea manca si goale. Dar aceste paste cu sos de ciuperci si smantana sunt printre preferatele domnului copil. Sunt satioase, au un sos consistent de ciuperci, putina smantana sau iaurt mai gras, un strop de marar, un strop de…, un strop de… Pegatiti-le si voi si imi veti da dreptate.

Ingrediente:
100 grame paste
250 grame ciuperci
150 grame smantana( sau iaurt gras)
1 ceapa mica
1 morcov foarte mic
ulei de masline
oregano si marar dupa gust

Prima data ne vom ocupa de sos.
Curatam ciupercile si le tocam feliute subtiri. Eu nu pun si piciorusele, doar palariutele, dar daca doriti, se pot folosi si acestea.

Tocam fin si ceapa verde, morcovul il curatam si il dam pe razaroarea mica.

Sotam cateva minute ceapa si morcovul in ulei de masline amestecat su apa, dupa care adaugam ciupercile si amestecam bine in oala pana cand apa lasata de ciuperci s-a evaporat.

Mai completam cu putina apa, adaugam si smantana si lasam sa fiarba bine pana cand sosul devine cremos. Nu se adauga faina, apa lasata de smantana se va evapora treptat, iar sosul va fi delicos.
La final punem oregano si marar pentru aroma.

Daca folositi iaurt, atunci acesta se va adauga doar la final, la temperatura camerei, cand si ciupercile sunt caldute. Nu il puneti la fiert pentru ca se va branzi, nu are aceleasi proprietati ca smantana.

Fierbem si pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care le adaugam peste sosul de ciuperci.

Rapid si foarte bun, copiii le vor adora.

Sa aveti pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *