Pancakes la cuptor cu faina de malai si ricotta

Pancakes la cuptor cu faina de malai si ricotta

Tare ne mai place sa pregatim pancakes. Iar cele la cuptor sunt ideale. Se fac rapid, nu faci fum in bucatarie, nu stai langa ele sa le intorci de pe o parte pe alta si parca sunt mult mai bune. Parerea mea…

Astazi va delectez cu o portie zdravana de pancakes la cuptor cu faina de malai si ricotta, ideale atat pentru micul dejun, dar pot fi servite si ca o gustare rapida si sanatoasa.

Se pot pregati atat cu faina de malai, cat si cu faina obisnuita de grau.
Trebuie sa precizez ca nu este vorba despre malaiul obisnuit din care se pregateste mamaliga, ci este o faina foarte fina, asemanatoare cu cea de grau si se gaseste la magazinele naturiste.

Ingrediente:
250 grame ricotta
1 ou
100 ml lapte
4 linguri cu varf faina de malai
1 lingurita cu praf de copt bio
1 mana stafide
2 linguri seminte decorticate de canepa
1 lingura cu miere (optional)
1 lingura unt de cocos topit si racit

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Bateti oul ca pentru omleta si adaugati-l peste ricotta amestecata cu lapte.

Apoi incepeti si incorporati celelalte ingrediente: faina amestecata cu praful de copt, o mana de stafide, seminte decorticate de canepa, mierea si untul de cocos.

Tapetati tava aragazului cu hartie de copt si puneti cate 2 linguri de compozitie pentru fiecare pancakes. Lasati putin spatiu intre ele, la copt este posibil sa se intinda.

Bagati la cuptor 25-30 de minute sau pana se rumenesc. Depinde aici de cuptorul fiecaruia.

Mi-au iesit 7 bucati destul de marisoare.

Sa aveti pofta buna, micilor gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *