Pancakes la cuptor cu faina de malai si iaurt

Pancakes la cuptor cu faina de malai si iaurt

Am tot vrut in ultima perioada sa fac pancakes. Dar cu caldura de afara, nu prea imi venea sa stau langa aragaz si sa le intorc frumos de pe o parte pe alta.
Asa ca m-am decis: le fac la cuptor. Ca mai bine aprind cuptorul si plec din bucatarie decat sa stau langa flacara aragazului.
Nu stiu voi cum le preferati, dar noua ne-au placut foarte mult.

Le-am facut cu faina de malai, dar merg foarte bine si cu faina normala. Atentie, nu este vorba despre malaiul obisnuit din care se prepara mamaliga. Faina de malai este fina, la fel ca aceea de grau obisnuita si se gaseste la magazinele naturiste.

Asadar, pancakes la cuptor cu faina de malai si iaurt.

Ingrediente pentru 7 bucati:
1 ou
140 gr iaurt cremos( 1 iaurt mic de 4.5% grasime)
3 linguri cu varf faina de malai
1 lingurita praf de copt bio
1 lingurita cu miere ( optional)
1 lingurita ulei de cocos ( sau orice ulei vegetal)
1 praf de scortisoara

1 lingurita cu mix de seminte pentru decor

Bateti bine oul pana isi dubleaza volumul si adaugati iaurtul peste.

Omogenizati, apoi incepeti si incorporati faina amestecata cu praful de copt, scortisoara, uleiul de cocos si mierea la final. Va rezulta o compozitie vascoasa, fluida.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Puneti in tava aragazului hartie de copt, dupa care puneti cate o lingura din compozitia de pancakes si nivelati-le putin. Sa lasati distanta intre ele, e posibil sa se intinda o idee la copt.

Presarati cateva seminte pe fiecare si bagati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Totusi stati cu ochii pe ele. Avand in vedere ca se foloseste doar cate o lingura de aluat, se fac destul de repede.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *