Pancakes din fulgi de ovaz cu mar si banana

Pancakes din fulgi de ovaz cu mar si banana

Fulgii de ovaz sunt printre preferatii nostri in materie de mic dejun. Se pot pregati sub forma de budinca ori terci de genul fulgi de ovaz fierti in lapte la care se adauga stafide sau fructe, ori la cuptor: fructe, fulgi de ovaz, lapte, amestecat totul si bagat la cuptor pana cand laptele este absorbit in totalitate.

Dar nu-i asa ca ar merge si niste pancakes din fulgi de ovaz cu fructe? Pai sigur ca ar fi nemaipomenit de bune, mai ales ca am folosit mar si banana, dar si un praf de scortisoara, fix cat sa le parfumeze si sa ne topim de pofta numai cand ne gandim la… pancakes din fulgi de ovaz cu mar si banana!

Ingrediente:
1 mar
1 banana mare
6 linguri fulgi moi de ovaz
1 lingurita ulei de cocos
1 praf de scortisoara

Marul se curata se coaja, se fierbe la abur, apoi se paseaza cu blenderul vertical.
Banana se face si ea piure fin si se combina cu piureul de mar.

Se adauga apoi fulgii de ovaz, uleiul de cocos si scortisoara dupa gust si se lasa deoparte vreo 15 minute, timp in care fulgii se vor hidrata.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si tapetati tava aragazului cu hartie de copt.

Luati cu lingura din amestecul pregatit si puneti in tava, din loc in loc, avand grija sa le dati o forma rotunda si plata si sa lasati spatiu intre ele deoarece se vor mai intinde putin la copt.

Bagati la cuptor in jur de 20-25 de minute, pana cand devin rumene pe margini.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *