Waffe cu smantana dulce

Waffe cu smantana dulce

Ingrediente: 2 oua 200 ml smantana dulce 1 lingura ulei de cocos 1 lingura generoasa cu miere 5 linguri cu faina 1 lingurita praf de copt miezul de la o jumatate de pastaie de vanilie Se bat ouale cu smantana dulce, apoi de adauga mierea, uleiul de cocos si vanilia. Faina se combina cu praful de copt si se adauga peste amestecul lichid. Se coc in aparatul de waffe aproximativ 6-7 minute, depinde de aparat. Sa aveti o zi frumoasa…

Read More Read More

Perisoare de porc in sos de smantana cu spanac

Perisoare de porc in sos de smantana cu spanac

Ce culoare, ce gust, ce minunatie de pranz am avut astazi! Ingrediente: 400 grame pulpa de porc tocata 2 cepe potrivite 1 morcov mic 3 linguri cu orez 200 ml smantana lichida 1 mana buna cu spanac proaspat ulei de masline oregano si marar dupa gust 1 praf de nucsoara putin usturoi pudra sare, piper Carnea, 1 ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mica se amesteca bine si se condimenteaza cu marar. Se formeaza perisoarele de marimea unei…

Read More Read More

Tocanita de cartofi cu pipote si inimi de pui

Tocanita de cartofi cu pipote si inimi de pui

Ingrediente: 500 grame pipote si inimi de pui 1 kg cartofi 1 ceapa mare 1 morcov 1 ardei kapia mic 100 ml suc de rosii sau bulion 1 foaie de dafin ulei de masline sare, piper patrunjel si marar dupa gust Pipotele si inimile spalate si curatate foarte bine se vor pune la fiert in oala sub presiune pentru aproximativ 30 de minute din momentul in care incep sa fiarba. In felul acesta vor fi foarte fragede. Intre timp, legumele…

Read More Read More

Chiftelute de cartofi cu broccoli

Chiftelute de cartofi cu broccoli

De departe acestea sunt cele mai bune CHIFTELUTE DE CARTOFI CU BROCCOLI. Se pregatesc usor, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate si vor fi pe placul copiilor. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 1 broccoli 100 grame telemea 100 grame cascaval 200 grame smantana 1 ou patrunjel proaspat tocat sare, piper dupa gust ulei de masline pentru uns tava si chiftelutele Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata dupa ce se racesc. Buchetelele de broccoli se fierb la abur si…

Read More Read More

Waffe cu portocale

Waffe cu portocale

Va prezint un mic dejun tare bun si aromat: WAFFE CU PORTOCALE. Merg de minune alaturi de un pahar cu lapte caldut😘 Ingrediente: 1 ou 130 ml suc de portocale ( sucul unei portocale mai mari) 60 ml lapte 6 linguri cu faina 1 lingura miere 1 lingura unt de cocos topit si racit coaja de portocala 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Se bate bine oul cu un tel, apoi se adauga mierea, sucul de portocale, laptele…

Read More Read More

Budinca de orez cu sunca de pui si broccoli

Budinca de orez cu sunca de pui si broccoli

Ingrediente: 5 linguri cu orez 50 grame cascaval dat pe razatoarea mica 50 grame sunca de pui tocata cubulete 2 oua 3 buchetele de broccoli fiert si tocat oregano dupa gust ulei sau unt pentru uns forma Orezul spalat in prealabil in cateva ape se pune la fiert intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce este fiert, se scurge si se lasa deoparte. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se unge cu ulei sau unt un vas…

Read More Read More

Prajitura cu iaurt

Prajitura cu iaurt

Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 kg iaurt grecesc 4 oua 2-3 linguri cu zahar brun sau miere miezul unei pastai de vanilie 1 mana stafide Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Bateti ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugati iaurtul, vanilia si stafidele. Puteti ajusta cantitatea de zahar in functie de cat de dulce va place. Intr-o tava de dimensiunea foilor de placinta, puneti prima data un polonic din compozitia de iaurt si intindeti pe…

Read More Read More

Risotto cu rosii si parmezan

Risotto cu rosii si parmezan

Ingrediente: 1 cescuta orez pentru risotto (arborio sau carnaroli) 1 ceapa mica 1 rosie mare coapta, fara pielita 1 lingura buna parmezan razuit ulei de masline oregano dupa gust supa de legume/ de pui sau apa Ceapa si rosia se toaca marunt si se inabusa cateva minute in ulei de masline amestecat cu apa. Adaugati orezul, lasati putin la sotat, apoi puneti cate un polonic de supa sau apa. Pe masura ce lichidul scade, completati cu cate 1-2 polonice de…

Read More Read More

Piept de curcan in sos de rosii cu dovlecei si vinete

Piept de curcan in sos de rosii cu dovlecei si vinete

Ingrediente: 400 grame piept de curcan 1 praz, numai partea alba 1 dovlecel 1 vanata mai micuta 2 rosii mari, fara pielita 1 catel de usturoi ulei de masline marar proaspat tocat 1 foaie de dafin Carnea se taie cubulete potrivite. Legumele se spala, se curata de coaja si se taie si ele dupa preferinta. Aveti grija la vanata sa nu fie amara, de preferat este sa o gustati inainte. Intr-o cratita incapatoare inabusiti 5 minute toate legumele si frunza…

Read More Read More

Orzo cu ardei copti si piept de pui

Orzo cu ardei copti si piept de pui

Ce poti face cu cativa ardei rataciti prin frigider? Un delicios ORZO CU ARDEI COPTI SI PIEPT DE PUI Ingrediente: 3 ardei kapia mai mari 1/2 piept de pui 1 ceapa 1 cescuta cu orzo( se poate inlocui cu cus cus tip paste sau chiar cu orez) 1 rosie micuta oregano dupa gust ulei de masline Ardeii se coc pe flacara aragazului sau in cuptor, se lasa acoperiti cu putina sare si un prosop peste ei, apoi se curata de…

Read More Read More