Ou la cuptor pe pat de spanac

Ou la cuptor pe pat de spanac

Spanacul si oul merg foarte bine impreuna. Parca nu te poti gandi la spanac daca nu ai si un ou langa. Si nu orice fel de ou, ci unul ochi, prajit, frumos, rumen si moale. Sa incingi cu putina painica proaspata, eventual sa mai presari si niste fulgi chilli sau chiar cu o salsa de ardei iute tocat marunt, apoi stropit totul cu putin ulei de masline… Ce minunatie!!!

Dar vrabia malai viseaza, asa ca nu mai visati cu ochii deschisi. Aici este vorba despre piticoti, deci ne rezumam doar la ou si la spanac. Doar ca si ei ,micutii, trebuie sa se simta rasfatati si sa manance prima data cu privirea. Si daca este sa v-o spun pe aia dreapta, atunci haideti sa v-o spun: oul la cuptor pe pat de spanac arata demential, iar de gust si miros nu mai vorbesc. Neaparat trebuie sa incercati aceasta reteta, este senzationala!

Luati o foaie si un pix si notati reteta, sigur o sa fie pe placul micilor gurmanzi.

Ingrediente:
250 gr spanac
1 ceapa verde
2 bastonase ardei kapia
1 ou
2 linguri cu cascaval ras
ulei de masline
ierburi de Provence

Spanacul se spala bine frunza cu frunza, i se indeparteaza coditele groase si se fierbe cateva minute, dupa care se scurge si se toaca.

Ceapa si ardeiul se spala, se taie fin, apoi se inabusa in putin ulei de masline amestecat cu apa. Lasati sa fiarba cam 5-7 minute, apoi adaugati spanacul tocat.
Puneti acum si cascavalul ras si ierburile de Provence, apoi transferati totul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade.

Faceti o scobitura in mijlocul spanacului, spargeti oul si incercati sa il pozitionati fix in gropita formata in spanac.

Bagati vasul la cuptor pentru 20 de minute, apoi il scoateti, presarati foarte putin cascaval si mai dati la cuptor inca vreo 2-3 minute sa se topeasca si cascavalul.

Oul trebuie sa fie bine facut, galbenusul sa fie tare. Regula este valabila doar pentru cei mici. In cazul lor, exista riscul de infestare cu Salmonella. De aceea nu se dau oua moi copilasilor, nu omiteti acest aspect important.

Gata si oul la cuptor pe pat de spanac.

Sper ca v-a placut reteta mea de astazi, astept sa imi spuneti parerea voastra.

Si nu uitati, retetele Bebe Gurmand pot si urmarite si pe Cookpad, singura platforma on line dedicata exclusiv pasionatilor de bucatarie. Intrati si vedeti despre ce este vorba, participati la concursuri si castigati premiile puse la bataie de echipa Cookpad- https://cookpad.com/ro/download

 

Pana atunci, sa aveti bebei gurmanzi si sanatosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *