Ou copt in avocado

Ou copt in avocado

Acesta este un pranz sau un mic dejun usor de pregatit, rapid si gustos. Ca sa nu mai spun ca arata si tare bine, trebuie sa recunoasteti.

Oul are proteine, benefice pentru buna dezvoltare a micutilor, iar despre avocado am tot vorbit in nenumarate randuri. Nu are rost sa tot reiau povestea. Ideea este ca avocado mi se pare de departe fructul minune cu toate vitaminele si mineralele pe care le contine.

Pe de alta parte, un bebe nu va putea manca un avocado intreg si 2 oua, asa ca o portie va fi pentru voi. In felul acesta impuscati 2 iepuri dintr-o lovitura. Nu trebuie sa va mai bateti capul cu ce sa mancati la micul dejun 😀
Deci, propunerea mea pentru azi :ou copt in avocado.

Ingrediente:
1 avocado bine copt
2 oua mai mici
2 lingurite cu iaurt
1 lingurita de ulei de masline
1 lingurita parmezan ras
ierburi de Provence

Incingeti cuptorul la 190 de grade.

Taiati avocado in 2 pe lungime, scoateti samburele si eventual mai luati putin din pulpa astfel incat sa incapa ouale.

Condimentati avocado cu cateva picaturi de ulei de masline si ierburi de Provence.

Spargeti cate un ou in fiecare jumatate de avocado, apoi puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pozitionati bucatile de avocado si fixati-le in asa fel incat sa stea drepte, sa nu curga oul din ele. Eu am pus cate o lingurita in dreptul fiecarei jumatati.

Dati la cuptor pentru 20 de minute. Nu uitati ca oul trebuie sa aiba galbenusul tare, aceasta este regula pentru cei mici.
Dupa ce scoateti din cuptor, presarati putin parmezan deasupra.

Daca avocado nu este bine copt, s-ar putea sa capete o tenta putin amaruie dupa ce se prepara la cuptor. Atunci pasati pulpa de avocado si oul cu furculita si amestecati cu cele 2 lingurite de iaurt.

Noua ne-a placut tare mult, bebe a fost incantat maxim.

Va urez pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *