Ostropel de curcan

Ostropel de curcan

Astazi suntem pe traditional, ca sa zic asa: un ostropel corect pe care l-am servit cu o mamaliguta corespunzatoare😀
Simplu, dar bun, domnule, de nu se poate! Gurmandul fericit a cerut si a doua portie.

Ingrediente:
300-400 grame piept de curcan
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 morcov
2 rosii mari fara coaja sau bulion de casa
busuioc dupa gust
ulei de masline

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se pun 5 minute la inabusit in ulei de masline amestecat cu un pahar de apa.

Morcovul se curata si el, se toaca dupa preferinta sau se poate da pe razatoarea mare si se adauga si el in oala.

Se mai lasa la inabusit cateva minute, dupa care se pune carnea taiata bucatele potrivite cu apa cat sa o acopere foarte bine.

Se lasa la fiert in jur de o ora, poate si mai mult, chiar nu m-am uitat la ceas. Se completeaza cu apa calda de cate ori este nevoie.

Cu 10-15 minute inainte de a stinge focul se adauga in oala rosiile tocate marunt sau bulionul de casa, in cazul in care folositi bulion.

Cand sosul scade destul de mult, stingeti focul si presarati 2-3 frunzulite de busuioc proaspat. Daca nu aveti, atunci merge si cel la plic.

Faceti si o mamaliguta langa si va asigur ca veti avea parte de un pranz savuros.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *