Orzo cu pui si legume

Orzo cu pui si legume

Dupa modelul nimic nu se arunca, totul se recicleaza, azi am facut un minunat orzo cu pui si legume.  Am folosit o bucatica de piept de pui care mi-a ramas de la un pui pe care il facusem la cuptor cu o seara inainte. Ce sa zic… a iesit atata de bun, incat nici nu ti-ai fi dat seama ca este ceva “reciclat”😁
Va las si reteta pe care musai sa o salvati pentru zilele in care aveti prin frigider o bucatica mica de friptura de orice fel si cu care nu stiti ce sa mai faceti.

Ingrediente:
1/2 piept de pui gata preparat pe care l-am tocat cubulete
1 cescuta cu orzo
o mana buna amestec de legume( am avut la congelator, in pungute: praz, ardei gras rosu si galben, morcov, pastarnac)
3-4 buchetele de broccoli
3-4 buchetele de conopida
3 linguri cu porumb
1 rosie micuta
ulei de masline
oregano si busuioc pentru aroma
sare, piper, boia dulce( optionale, dupa 2 ani)

Intr-o craticioara puneti putin ulei de masline amestecat cu apa si sotati legumele cateva minute. Broccoli, conopida si rosia le veti pastra pentru mai tarziu.

Adaugati orzo, acoperiti cu apa si lasati la fiert in jur de 10 minute.
Decojiti rosia si taiati-o bucati potrivite, si puneti-o in oala, apoi adaugati broccoli si conopida.

Acestea nu trebuie sa fiarba foarte mult, in maximum 5 minute sunt gata.
La final puneti cubuletele de carne, porumbul, condimentati cu oregano, busuioc, sare, piper si boia daca folositi si amestecati.

Asta este tot! Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *