Orzo cu carne de porc si legume

Orzo cu carne de porc si legume

Ingrediente:
200 grame pulpa de porc( am folosit pulpa, dar merge si cu muschiulet)
1 ceapa verde
1 morcov
1 catel mic de usturoi
1/2 ardei kapia
4-5 buchetele de broccoli
100 ml suc de rosii sau o rosie mare fara pielita
5-6 linguri orzo
ulei de masline
cimbru dupa gust
sare si piper( optional, dupa 2 ani)

Legumele se spala, se curata de coaja si se taie dupa preferinta.

Se vor pune la inabusit pentru 5 minute in ulei de masline amestecat cu apa, dupa care se adauga si carnea cubulete si se lasa la fiert pana cand aceasta este bine facuta. Pe parcurs, mai completati cu apa calda daca este cazul.

Puneti si sucul de rosii sau rosia cubulete si lasati la fiert inca vreo 15-20 de minute.

Separat se pune la fiert orzo, iar cand acesta este aproape gata, adaugati si broccoli. Orzo se poate fierbe si direct in sos, dar va trebui sa aveti grija sa fie suficient lichid.

Puneti pe farfurie orzo, iar deasupra carnita cu sos si broccoli.

La noi a avut un succes maxim.
Astept sa imi spuneti ce reactii au avut cei mici in fata acestui festin.

Sa fiti sanatosi, dragi gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *